venedik – 1

Kanalları, kanalların ayırdıgı kara parcalarını birbirine baglayan yüzlerce köprüsü ve lagünleriyle meshur venedikte bugun ilk günüm. Havalimanına indiginiz anda, ” italya ekonomisi pacaları sıyırdı, iflasa dogru gidiyor” dersiniz. Dünyanın en onemli turizm mekanlarından birisi olan venedik’i havalimanından baslayarak bakımsız bir kara parcası olarak görebiliriz.

Ancak bu bakımsızlıgının da venedik’i venedik yaptıgı bir gercek. bu sehrin tarihi dokusu zerre bozulmamız. venediki olusturan 3 ana parca , san-marco, guidecca ve lido’da uyumsuzluk cıkaran bir yapı göremedim. Sehir muazzam bir uyumlulukta korunuyor.

Burada italyanları türklere neden benzettiklerini cok iyi anladim. Havalimanından konferansın oldugu lido adasına  giden 15 € ödediginiz feribot bile her durakta, karaya catır cutur vurarak duruyor. İtalyanların bu kadar dogal olacagını bilmiyordum. İstanbulda Allahtan kaucuk lastikler filan konuluyor da, yolcular misket tanesi gibi gemiden karaya dogru fırlamıyor 😀

Venedik bazı hizmetleriyle cok pahali bir yer olmasına ragmen, az once 7 € vererek yedigim bir bütün pizza beni inanılmaz mest etti. Ayrıca , nutella’nın 750 gramını burada 4.75 €ya alabiliyorsunuz. Bu inanılır gibi degil. Ferrero kendi ülkesine kıyağı boyle cekmis.  Burada bizim dia usulü bazı yerler var ve bircok yere nazaran cok daha ucuz. Buralardan alısveris yapıldıgında venedik o kadar da pahali olmuyor.

Kaldigim yer: ostello venezia. Yatagınızın konforuna cok deger vermiyorsanız, internet servisi , güzel yemege yakın olması ve ucuz olması gibi  avantajlarıyla tam size göre. 20 saatlik interneti burada sadece 3 € vererek alıyorsunuz. Bununla birlikte , yarın san marco meydanında bu hostelde kalanlar olarak bulusup, bize sehri bedava turlatıcaklar. Grazie diyorum ne diyim.

birde bugün mcgill den bir hocayla konustum. acceptence’ini al, bende seni aliyim dedi. bende bu sefer “sei bella, ay cok iyisin” dedim. ECCM’e 27 sinde  devam edecegim insallah.

yarın görüşmek üzere

Etiketler: , ,

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.