Fatih: 0 , Devlet:11

Lisans hayatım boyunca aldığım kredilerin geri ödemesini yüksek lisans bahanesiyle ertelemek için Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Ankara genel müdürlükteki ilgili birime ne zamandır ulaşmaya çalışıyordum.

Sonunda geçen gün telefonum açıldı. İnternet sitesinde yazılana göre, yüksek lisans bahanesiyle kredi borcunu ertelemek için lisans biter bitmez ara vermeden yüksek lisansa başlamak gerekiyor. Erteleme dilekçesini buradan kopyalayıp Yüksek lisans kabul ve lisans bitirdiğinize dair bir belge ile (diploma fotokopisi veya öğrenci işlerinden alınabilecek lisans tamamlandığını gösterir bir belge) başvurunuzu yapıyorsunuz.

Lisans bittikten sonra askere gitmek için 5 ay harcadım. Askerde 6 ay, askerden sonra da yüksek lisansa başlamak için 4 ayı tükettim. Bu süre içerisinde sigortalı bir şekilde bir yerde çalışmadığımı belirterek borcumun ertelenmesini isteyecektim KYK’daki hanımefendiden. Yine KYK internet sitesinde borc erteletme için gereken dilekçenin yüksek lisansa kabulu takip eden 1 ay içerisinde yapılması gerektiği yazıyordu. Buna binaen bir an önce arayıp aradan çıkartmak istiyordum yoksa Aralık ayı geldiğinde kredi kartı borçlusu gibi köşeye sıkışacaktım.

Neyse amma uzattım maşallah. Telefonumu açan hanımefendiye yukarıdaki açıklamaları yaptım. Bana verdiği cevapda şu oldu;
“Eylül ayında aradan geçen sürede sigortalı bir şekilde çalışmadığınız için borcunuzu bir yıl ertelemek istediğinize dair bir dilekçe ile gelin.”
Umarım eylül ayı geldiğinde bu söyledikleri noktayı unutmazlar. Yoksa zaten öğrenci modunda hayatta kalmaya çalışan ben, halk arasında victor hugo’yu ve okumadığım o nadide romanını insanlara hatırlatan bir kişiliğe bürüneceğim.

Yazının başlığı Fatih:0 Devlet :11. Çünkü basketbol ile gerçek hayatın kesişen yanlarından birisi de, geriden gelen her zaman avantajlıdır kuralıdır 🙂

Esenlikle,

Etiketler: , , , , ,
One comment on “Fatih: 0 , Devlet:11
  1. forum dedi ki:

    selam fatih. demek resmen blog yazarı oldun. iyi iyi bakalım hadi hayırlısı 🙂 🙂 faydalanacağım yerler olursa, hiç çekinmeden kopyalayabileceğimi biliyorum. söylemene gerek yok 😉

    kolay gelsin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.