Kuala Lumpur – Melaka

Aralık ayında Uluslararası Katıhal Bilimi ve Teknolojisi Uzerine olan konferans (ICSSST 2012 ) katılımım nedeniyle gittigim Malezya’ya dair gunluklerimi ancak paylasabiliyorum. 15 Aralık saat 14’de Ataturk havalimanından baslayan yolculugum 16 Aralık saat 13:00 civarında Kuala Lumpur uluslararası havalimanındaydim.

Daha önce internetten araştırdıgım kadarıyla Kuala Lumpur uluslararası havalimanından (KLIA), Melaka (ya da Malacca)’ya ulasim icin otobüs bulunduğu yazıyordu ancak oraya gittigimde otobüs bulamadim. Melaka’ya gidebilmek için Low Cost Carrier Terminal (LCCT)ye gecmek zorundaydim. Saat 14:00 daki otobüsü kacirdigim için beklemek zorunda oldugumu diger otobusun LCCT’den 16:00 da oldugunu soylediler. Ancak ben havalimanından LCCT’ye gitmek istedigimde saat 15:30 du ve o otobüsü de kacirdigimi soylediler. Son otobüs LCCT’den 18:00 deydi.

Saat 15:35 gibi soru sordugum yetkililerden birisi bana bir guzellik yaptı ve beni LCCT’ye bos gitmekte olan bir otobüse bindirdi. Otobüsün soforu, ismi Saari olan abi bana yardımcı oldu ve LCCT’den 16:00 da cikan otobüsü arayarak beni o otobüse kesişim noktasında aktardı.  Bende ona biraz m&m s verdim 🙂

Normalde KLIA – LCCT arası 2.5  MYR (ringgit). LCCT ile Melaka arası internette 21 MYR yazmasına ragmen ben 25 MYR ödedim. Belki de bana yaptıkları ekstra muameleden dolayıdır. Ama nihayetinde mesafe 2-3 saatlik bir mesafe ve ödediginiz fiyat cok da fazla degil. Notlarıma bakıyorum da KLIA da suya 2 MYR ödemisim. Bu malezyada aldıgım en pahalı suydu.

KL ile Melaka arası normalde 2 saat civarı yazmasına ragmen pazar gunu olması nedeniyle var olan yogun trafigin de etkisiyle, 3 saat kadar sürdü. 3 saatin sonunda Melaka Sentral dedikleri Melaka’nın otobüs istasyonuna geldim. Buradan 110 MYR ödeyerek bir sırt cantası aldim.27 MYR de malezyadaki yolculum bitmeden kopan flip flop terliklere ödemisim.  Ardından melaka sentral ‘den melakadaki ilk gecemi gecirecegim Hotel Hallmark Inn’e taksiye 15 MYR ödeyerek gectim. Melaka sentral ile Melaka downtown (riverside) arası normalde otobüsle bir hayli ucuz olmasına ragmen o saatte otobüs bulunmuyordu. Geceyi gecirecegim hotele yerlestikten sonra, dısarı cıkıp biraz melaka’yı tanımaya calistim.

Sadece bir gece kaldigim hotel olan hallmark Inn’den ertesi gun cıkarak, konferansın duzenlendigi Holiday Inn’e cok yakın olan, Euro Rich Hotel’ e gectim.

Maleyzada kaldıgım iki haftalik sure icerisinde farklı noktalarda bircok otelde kalma imkanı buldum. Bu otellerle ilgili dusuncelerimi toplayacagim bir yazıyı ayrıca yazmayı dusunuyorum. Belki boylece bu noktalara gezi planlayan kisilere biraz yardımcı olabilirim.

Etiketler: , , , , ,

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.